Man kan ikke la være å spise Belgiske vafler når man er i Brussel. Det er riktignok en kaloribombe, men det er utrolig godt. Mange spiser de kun med melis på, men det er mye spennende og godt å ha på.
Her er en variant med melis og varm sjokoladesaus
For de som liker det, is og eggelikør.

En annen variant, vaffel med is og jordbær

Det er 2 år siden jeg var i Brussel, og jeg har siden hatt lyst på et belgisk vaffeljern. Etter å ha sett etter det i diverse elektriskbutikker, fant jeg tilslutt et på samvirkelaget i kommunen (av alle plasser).
Her er to forskjellige oppskrifter:
Denne blir tørrere og sprøere enn den andre oppskriften
150 g smør
4 dl melk
4 egg, skilt i plommer og hvite
500 g hvetemel
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g gjær
3,5 dl vann
1 ss nøytral matolje
Smelt smøret og hell i melken. La det hele bli fingervarmt.Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker og rør inn melkeblandingen og eggeplommene.Rør gjæren ut i lunkent vann og bland dette inn i røren sammen med oljen.Visp eggehvitene og bland dem inn i røren til slutt.La røren heve i ca ½ time.
Stek i egnet jern og la de kjølne litt på rist, da blir de sprø. Server de mens de enda er varme.
.
Her er en annen oppskrift, disse blir søtere og mer klissete
Gjær, sukker, salt, mel, egg, smør, perlesukker
Bland 1 pose gjær med 80 ml lunken vann, 1 1/2 spiseskjer sukker, 1/8 ts salt og la stå i 15 minutter.
Ha 470 ml mel i en stor bolle.
Lag et hull i midten, hell over gjærblandingen og kna deigen.
Fortsett å kna deigen, ha i 3 egg (1 om gangen). Og ha i 230 ml smør - 2 spiseskjer om gangen. Bland godt.
La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
Fold i 240 ml perlesukker. La deigen hvile i 15 minutter.
4 dl melk
4 egg, skilt i plommer og hvite
500 g hvetemel
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g gjær
3,5 dl vann
1 ss nøytral matolje
Smelt smøret og hell i melken. La det hele bli fingervarmt.Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker og rør inn melkeblandingen og eggeplommene.Rør gjæren ut i lunkent vann og bland dette inn i røren sammen med oljen.Visp eggehvitene og bland dem inn i røren til slutt.La røren heve i ca ½ time.
Stek i egnet jern og la de kjølne litt på rist, da blir de sprø. Server de mens de enda er varme.
.
Her er en annen oppskrift, disse blir søtere og mer klissete
Gjær, sukker, salt, mel, egg, smør, perlesukker
Bland 1 pose gjær med 80 ml lunken vann, 1 1/2 spiseskjer sukker, 1/8 ts salt og la stå i 15 minutter.
Ha 470 ml mel i en stor bolle.
Lag et hull i midten, hell over gjærblandingen og kna deigen.
Fortsett å kna deigen, ha i 3 egg (1 om gangen). Og ha i 230 ml smør - 2 spiseskjer om gangen. Bland godt.
La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
Fold i 240 ml perlesukker. La deigen hvile i 15 minutter.
Det så godt ut!!! Gleder meg til neste gang jeg kommer på besøk!;) Gratulerer med morsdagen!
SvarSlett